Rólam

Szikszay Tamás vagyok, Lőkiképző

A sorkatonaság után hivatásos rendőrként szolgáltam 19 évig, különböző területeken .

Lökiképzőként dolgoztam a KR- KSZP- saját egységemnél. Oktatok a mai napig az NKE- RTK-n, ahol a Rendészeti Lövész szakosztályt vezetem 13 éve. Rendszeresen oktattam lövészetet Szolnokon a régi 88”-nál. Jelenleg is évi 130-140 képzést tartok mindenféle fegyverekkel az alapszintől az extra haladó kombinált szintig, egyesével- és párban és kis csoportosan is.

A szakosztályosaim, ugyanúgy ahogy a saját egyesületem tagjai folyamatosan hozzák az eredményeket lövészversenyeken is.

A hivatásos „ hivatali 8-16-óráig „ Lőkiképzők és a privát szférában dolgozó lőkiképzők közti pici szakmai különbség, még ha ez sokaknak büszkeségből nem is tetszik- annyi, hogy egy hivatali lőkiképző nem fejlődik – nem tanul a tanítványaitól. Ő megtartja a tervezett gyakorlatot ahogy azt annak idején neki is megtartották- és majd az „a” alosztály tagjaival fél év múlva találkozik ismét- amikor is sem a fejlődést sem a felmerülő hibákat nincs ideje- lehetősége- módja korrigálni. Így sem a tanítványai sem ő nem fejlődik.

A privátban is vagy mint ahogy én- hogy csak ezzel foglalkozva- nulláról extra haladó szintre elvinni a tanítványokat- ez alatt rengeteg vissza jelzés és tanulás mindkét irányban- megtanul az oktató is bizonyos szituációkhoz, bizonyos fajta helyzetekhez alkalmazkodni, kezelni és áthidalni- mert itt muszáj, eredményesnek lenned- mert a tanítvány különben nem jön vissza. A hivatásos fegyveres szerveknél köteles visszamenni, legfeljebb ha jobban érdekli a lövészet mint ahogy az oktatója ért hozzá, elkezd magától vagy privátban tanulni , gyakorolni.

Szerencsére az én tanítványaim visszajárnak- többek közt ezért is szereltem le.

Szakmai tevékenységeim még- az 5 Fegyver Kupa verseny sorozatot és társversenyeit én rendezem, találtam és találom ki, nagyon sok olyan lövészeti verseny ritkaság az én szellemi tulajdonom ami elötte nem csak Magyarországon, hanem egyáltalán nem létezett.
Továbbá az egyik „házi” versenyemből- a Gyors-Kombináltból hivatalos MDLSZ Minősitő verseny és Szakág lett, aminek a szakágvezetését is ellátom.
Ezenkívűl szoktam én is versenyezni, bár kevesebbet mint amikor még nem oktattam szinte minden nap.
– Lengyelország 2016. Longshot Arany éremre vagyok a legbüszkébb
– Lest. Slovák Különleges Erők Taktikai lőbajnoksága 2 helyezet, 2015-ben szintén ritkaság
– Lengyel EB – Bronz, szintén 800méteres mesterlövész versenyről, és sorolhatnám, de nem szeretek dicsekedni.
Amire büszke lehetek, hogy minden tréningem és a versenyeim is teltházasak.

Az 5 Fegyver Kupa Se – bírósági működési engedélyében szerepel az Oktatás- mint fő tevékenység- mind Rendvédelmi mind Honvédelmi és ezek utánpótlás szervei, részére- továbbá a sportlövők és sport lövő utánpótlás részére.
Így jött létre az egyesületen belül az 5 Fegyver Kupa Lövész Iskola.

  • 13340937_1128342473882478_1784344551_o